De NFC Tags zijn de nieuwste generatie van contactloze chips. Ze worden veel gebruikt voor identificatie- en cashloze betaaltoepassingen. Ook is de combinatie met een Smartphone en een NFC Tag er populair aan het worden. Hieronder vindt u een aantal van de meest populaire NFC Tags van dit moment.

De populairste NFC Tags

Sinds 1994 worden de MIFARE Classic chips gebruikt. De Mifare serie is ook een type van NFC tags chip maar is een wat oudere generatie die niet optimaal is voor het gebruik met Smartphones en andere mobiele elektronica.De nieuwste en op dit moment meest populaire lijn van NFC chips is de NTAG21x serie welke uitgebracht werd in 2012 en speciaal geoptimaliseerd is voor het gebruik met mobiele media en Smartphones. De gehele familie van deze NFC Tags bestaat uit de NTAG203, NTAG210, NTAG 213, NTAG 215, NTAG 216 en de NTag216F tags. Met gemakkelijk te verkrijgen software en Apps kunt u deze NFC tags bewerken en programmeren. Een bekende en veel gebruikte marketing toepassing voor NFC tags is om website te promoten doormiddel van een URL of website adres in de NFC pas te programmeren.

Wat voor NFC Tags heb ik nodig?

Het type NFC tag die u nodig heeft hangt samen met de toepassing waar u voor kiest. De NTAG213 (144 te gebruiken bytes) heeft bijvoorbeeld minder geheugen dan een NTAG216 (504 te gebruiken bytes). Als u bijvoorbeeld een URL of een websiteadres wilt opslaan op een NFC tag, dan kan de URL op een NTAG213 pas maximaal 132 lettertekens lang zijn en op een NTAG215 pas 854 lettertekens.

Het is daarom verstandig om van te voren duidelijk te hebben waar u de NFC tags voor gaat gebruiken. U kunt altijd met ons contact opnemen welke tag het beste bij uw toepassing past.