Passen. In alle soorten en maten die u maar wilt!

In pricipe kunt u uw pasjes in alle formaten laten maken die u maar wilt maar voor een soepele verwerking en gebruiksgemak kunt u het beste een formaat kiezen die veel gebruikt wordt en snel te leveren is. Veruit het meest gebruikte formaat is het Creditcard formaat van 85,6 mm lang bij 53,98 mm hoog. Deze maatvoering is vastgelegd in de ISO 7810 normering. Een andere naamaanduiding voor hetzelfde formaat is CR80.

Afwijkende maten die regelmatig gebruikt worden is het 140 mm lang bij 54 mm hoog formaat, het 120 mm lang bij 54 mm en de 86×50 mm, 140×50 mm en de 120×50 mm formaten. Deze afwijkende formaten zijn handig voor het gebruik als prijskaartjes waarop meer productinformatie past dan bij een regulier (86×54 mm) pasje. Let op, deze afwijkende formaten zijn maar door enkele modellen kaartprinters (zoals de Magicard Rio Pro Extended kaartprinter) geschikt om te verwerken. Bij het gebruik van afwijkende formaten kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij u goed kunnen adviseren hoe deze passen het best te verwerken. De standaard dikte voor de CR80/ISO 7810 passen is 0,76 mm en voor de contactloze Rfid / NFC passen 0,81 mm. Passen zonder een Contactchip, magneetstrip of contactloze Rfid chip zijn ook te verkrijgen in 0,3 mm en 0,5 mm dik. Deze dunnere varianten worden vaak gebruikt als een visitekaartje of als een prijskaartjes. Voor een wat steviger versie van een contactloze Rfid / NFC pas is een dikte van 1,00 mm ook een optie.

Lees meer..

Blanco passen (81)

ECO passen (5)

Mifare passen (15)

Passen bedrukken (73)

Plastic passen (79)

PVC passen (77)

RFID passen (21)

De kleur en het laten drukken van passen

Passen zijn er in zeer veel verschillende kleuren te bestellen. In ons assortiment hebben we de basiskleuren zoals wit, zwart, rood, groen, blauw, oranje en geel bijna altijd op voorraad. Mocht u op zoek zijn naar een andere kleur en die niet in onze webshop kunnen vinden dan kunt u altijd geheel vrijblijvend via ons contactformulier de gewenste kleur aanvragen. Een grote kans dat wij u de gevraagde kleur kunnen leveren! De kleuren die het meest gebruikt worden zijn zwarte en wit. De witte blanco passen zijn standaard voor bij het printen van een Full Colour layout met een kaartprinter. De zwarte pasjes zijn het populairst voor het gebruik van prijskaartjes bij bakkers, slagers, ijssalons en andere ondernemingen die versproducten aanbieden. De meeste pasjes die gebruikt worden zijn de passen die al voorzien zijn van een bedrukking en/of personalisatie. Deze passen worden tijdens de productie voor zien van een opdruk in Offsetdruk, Zeefdruk of een combinatie daarvan. Net zoals met papier kunnen ook pasjes in elk gewenst ontwerp en met alle soorten kleurinkten zoals bjvoorbeeld Full Colour maar ook goud, zilver, fluor oranje, spiegelend chroom gedrukt worden. Offsetdruk is de industriële standaard voor het bedrukken van passen en geeft verruit de mooiste resultaten. Daarnaast heeft Offsetdruk het voordeel dat uw ontwerp onder het laminaat wordt gedrukt. Dat wil zeggen dat het gedrukte oppervlak nog extra wordt voorzien van een transparante laminaatlaag zodat de bedrukking goed beschermd wordt tegen krassen en slijtage. Hierdoor gaat uw pas langer mee en blijft er mooier uitzien! Een vrijblijvende offerte aanvraag voor het drukken van uw passen in Offsetdruk kunt u hier “Uw eigen passen in Offset drukken” aanvragen.

Materiaal van passen

Verruit de meeste passen die op dit moment in gebruik zijn, zijn vervaardigd van PVC. Het veelgebruikte PVC (Polyvinylchloride) is nog steeds een van de beste opties om passen mee te maken omdat het goedkoop is en makkelijk te bewerekn, printen en drukken. Door de steeds grotere vraag naar minder milieubelastende en meer eco vriendelijke alternatieven zijn er nieuwe materialen voor pasjes geïntroduceerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de PET en PETG passen, de kalk pasjes en passen gemaakt van gerecycled PVC uit de oceanen! De meeste van deze alternatieven zijn wel wat duurder dan pasjes gemaakt van PVC, maar daarbij helpt u wel mee aan betere en groenere toekomst. Wij adviseren u om van te voren over de materiaalkeuze na te denken en dat bij ons aan te geven. Wij kunnen u dan het beste adviseren welk materiaal het beste bij uw passen- of direct mail project past.

Verschillende informatiedragers

Het overgrote deel van passen wordt gebruikt om informatie op vast te leggen. De meest gebruikte manier van informatie op een pas aanbrengen is printen of drukken. Denk hierbij aan kaartprinters of passen laten drukken met Offsetdruk. Naast het bedrukken van passen met inkt en pigmenten kan de pas of een kaartje ook met reliëf gedrukt worden. Denk hieraan de Creditkaart passen met de uitgeponste letters en creditkaartnummers. Dit uitponsen wordt in de passen branche Embossing genoemd. PPC beschikt over een machinepark waarbij het embosseren van uw passen mogelijk is. Naast het drukken, printen en embosseren kan een pas ook uitgerust worden met digitale informatiedragers. Een voorbeeld hiervan is een magstripe die vaak bij Tankpassen gebruikt wordt. De magneetstrippas is de eerste vorm van een pas die gebruikt maakt van een digitaal opslag medium. Naast de magneetstrippas zijn er ook passen die uitgerust zijn met digitale Identificatie- en geheugenchips. De chipkaarten zijn er in twee hoofdcategorieën; de contactchips en de contactloze chippassen. Een voorbeeld van contact chipkaart is een bankpas waarin op de voorkant een contactchip zit die tijdens een pintransactie contact maakt met de chiplezer. Enkele voorbeelden van blanco chipkaarten die PPC kan leveren zijn de Atmel chippas, de Arizona chippas en de jcop (Java Card OpenPlatform) chipcards. De contactloze chipkaarten maken gebruik van een contactloze manier van communiceren. In de pas zit een spoel, soms ook wel de antenne genoemd, die de chip van engergie voorziet tijdens het in de buurt houden bij een kaartlezer. De contactloze chips zijn voorzien van een uniek serie nummer (Unique Identifier) en geheugenblokken die uitgelezen en beschreven kunnen worden. Contactloze chipkaarten worden ook wel Rfid (Radio-frequency identification) of NFC (Near Field Communication) passen genoemd. Door de vele mogelijkheden en de flexibiliteit in gebruik (ook incombinatie met bijvoorbeeld Smartphones) zijn de contactloze Rfid / NFC chipkaarten erg populair geworden. PPC biedt u een volledig assortiment van de meest gebruikte contactloze chipkaart soorten. Denk hierbij aan de zeer geliefde Mifare passen, de zeer goed beveiligde Mifare DESFire series, de NTAG213, NTAG215 en 216 series, de 125 kHz Legic passen. Mocht u in ons assortiment nog een pas missen, neem dan contact met ons op door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 050 – 368 7777.