Voor al uw autoritten en transacties

Een kort overzicht van verschillende tankpassen

tankpas_met_sleutelhangerDe teller van het aantal zakelijk leaseauto’s stond eind 2018 op zo’n 1 miljoen en bij de private leaserijders op ongeveer 150.000 stuks. Dit aantal en dan met name private leaserijders groeit nog steeds. Het grootste deel van deze leaserijders heeft een tankpas of een laadsleutelhanger nodig om gemakkelijk te kunnen tanken of elektrisch laden. PPC is een specialist in het maken en versturen van tankpassen en laadsleutels.
Het proces van het produceren en versturen van tankpassen is een specifieke productietechniek waar de nodige kunde en ervaring bij komen kijken. Tankpassen en laadsleutels zijn er in vele soorten en smaken. Het is dus verstandig om u goed te laten voorlichten om duidelijk te krijgen wat voor u de ideale tankpas is waar u naar op zoek bent. Als uw bedrijf leaseauto’s faciliteert aan de zakelijke markt of aan particulieren is de tankpas een belangrijk visitekaartje van uw bedrijf. Het is dan ook essentieel dat de tankpas een overtuigende visuele uitstraling heeft die goed bij uw bedrijf past. Er is daarin veel mogelijk. De juiste keuzes daarvoor maken is soms wat moeilijker. Om beter inzicht te krijgen en de keuzes gemakkelijker te maken kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of bellen naar 050-368 7777. Vanzelfsprekend is dat vrijblijvend.

» Lees hier de tekst verder

Magneetstrippas als Tankpas

Meer dan 80% van alle tankpassen die uit worden gegeven zijn passen met een magneetstrip. De aankomende jaren zal het aandeel van de EV laadsleutels en Rfid laadpassen ten opzichte van de traditionele tankpas groter worden door de groeiende populariteit van de EV’s zoals de Tesla model 3 en de Duitse EV’s als Audi e-Tron, Volkswagen e-Golf, de Aziatische Hyundai Kona en Nissan Leaf modellen. Maar terug naar de magneetstrip tankpas. De magneetstrippas gaat al een tijdje mee. De eerste magneetstrippas is ontwikkeld in 1969 door IBM en vond zijn eerste toepassing in de Creditcards. De magneetstrip op een tankpas bestaat uit een folie waarop microscopisch kleine magnetische ijzerdeeltjes zitten. Deze microscopische tot een miljoenste millimeter kleine staafmagneetjes kunnen met digitale informatie beschreven worden door de positie van de noord- en zuidpool van het magnetische deeltje te veranderen. De digitale nullen en enen worden als het ware vertaald met het magnetisch noorden en zuiden van de vele magneetstrip deeltjes op de magneetstrip. Decennialang is de magneetstrippas steeds verder doorontwikkeld en zijn er verschillende varianten ontstaan. Zo zijn verschillende kwaliteiten van magnetische veldsterkte maar ook verschillende kleuren en diktes van de magneetstrip te produceren. Een andere kleur van magneetstrip op uw tankpas, bijvoorbeeld zilver of groen metallic, kan misschien juist die onderscheidende uitstraling geven waarnaar u op zoek bent. Mocht u meer informatie willen over magneetstrippassen, neem contact met ons op.

Uw tankpas gebruiken in heel Europa met de DKV Tankpas

dkv-logo-voor-in-europa-tankenvPYH04iBKPzkDNaast de nationale tankpassen kunt u ook een DKV Tankpas aanvragen. Het kan zijn dat niet elke tankpas aanbieder u een DKV Tankpas versie kan aanbieden. Dus mocht u interesse hebben voor een DKV Tankpas, dan is het verstandig om aan uw tankpas aanbieder of leasemaatschappij navraag over te doen. DKV staat voor Deutscher Kraftverkehr en kan kortweg gezien worden als een tankpas waarmee u in heel Europa kunt tanken. Mocht u voornamelijk alleen in Nederland rijden, dan is een DKV Tankpas overbodig voor u maar als u regelmatig naar het buitenland rijdt is een DKV Tankpas wel een goede oplossing. Bij zo’n 45.000 verschillende tankstations verspreid over heel Europa kunt u met een DKV card tanken. Een tankstation dat zich heeft aangesloten bij DKV geeft dit tijdig aan met een bord langs de snelweg. Mocht u erop willen letten, dan zult u zeker de DKV bordjes ook langs de Nederlandse snelwegen zien staan. U kunt een DKV Tankpas herkennen aan het DKV logo op de pas en een extra tweede magneetstrip op de voorkant. De magneetstrip voor het tanken in Nederland zit dan zoals bij een gewone tankpas op de achterkant. Mocht u een leasemaatschappij of uitgever van tankpassen zijn en op zoek naar specifieke informatie over DKV Tankpassen, bel ons op 050-368 7777. Wij staan u graag te woord.

Uw tankpas PIN-code veilig versturen via Direct Mail

Als u een tankpas aangevraagd heeft, ontvangt u die met een brief via Direct Mail. Bij uw tankpas hoort ook een PIN-code om betalingstransacties bij tankstations mogelijk te maken. Voor het veilig versturen van de gevoelige PIN-code informatie kunt u het beste gebruik maken van onze PIN-mailer service. Bij het ontvangen van een betaal- of tankpas is het de bedoeling om verzekerd te zijn dat de persoonlijke PIN-code alleen bij de eigenaar van de tankpas bekend blijft. Een Pin-mailer is dé manier om te garanderen dat de PIN-code gegevens tijdens het versturen niet ongemerkt door een externe partij gelezen kunnen worden. De tankpas wordt apart van de PIN-mailer naar u toegestuurd. Nadat u de tankpas ontvangen heeft, wordt de PIN-mailer brief een paar dagen later als een aparte brief naar u verstuurd. De tankpas wordt dus los van de gevoelige PIN informatie naar u toegestuurd. Door deze loskoppeling van het versturen van de tankpas en de PIN-code informatie wordt de veiligheid voor het beschermen van de PIN informatie extra opgevoerd. Hiermee wordt het kwaadwillende partijen extra moeilijk gemaakt om gevoelige informatie te onderscheppen voor frauduleuze praktijken. Hieronder ziet u enkele afbeeldingen van de verschillende PIN-mailers.

Twee soorten PIN-mailers voor uw tankpassen Direct Mail

Hierboven hebben wij besproken hoe tankpassen, laadpassen of laadsleutels veilig per Direct Mail verstuurd kunnen worden met een PIN-mailer brief. Een PIN-mailer brief is er in twee soorten. Ten eerste is er de traditionele PIN-mailer die bij iedereen bekend is; het papieren document met het cijferpatroon aan de binnenkant gedrukt. Het PIN-mailer document is met een speciale lijm verzegeld zodat de brief niet geopend kan worden zonder deze te beschadigen. Eenmaal gevouwen en verzegeld heeft dit document een formaat van een kabinet envelop, 23 cm breed en 10,5 cm hoog en kan via een Postbezorgdienst veilig als een Direct Mail verstuurd worden. Een tweede uitvoering van de PIN-mailer is de zogeheten PIN-tab. De PIN-tab kan als een gewone A4 brief verstuurd worden in een C5 envelop. Onder aan de PIN-tab brief bevindt zich het daadwerkelijke PIN-tab gedeelte. De PIN-tab is een stukje folie van zo’n 5 bij 3 cm en bestaat uit twee dunne lagen. De onderste laag folie is bedrukt met een druk geometrisch patroon. De bovenste laag heeft een flapje dat het makkelijk maakt de twee lagen van elkaar te trekken. Zodra de bovenste laag loskomt van het onderliggende patroon verschijnt de PIN-code. Eenmaal van de onderlaag losgetrokken is het niet meer mogelijk om ongemerkt de toplaag met de pincode weer op de ondergrond te plakken. Mocht u ooit een loszittende PIN-tab of beschadigde PIN-mailer ontvangen, neem dan direct contact op met uw tankpasaanbieder of leasebedrijf en vraag een nieuwe tankpas en/of PIN-code aan! De PIN-tab heeft als voordeel flexibeler te kunnen worden ingezet dan de traditionele PIN-mailer. Zo is het mogelijk de PIN-tab brief met een bedrijfslogo of een speciaal gemaakte lay-out die past bij de verstuurde tankpas te laten drukken. Vanuit marketing oogpunt geeft dit de PIN-tab een voorsprong op de oorspronkelijke PIN-mailer brief. Toch blijft het gebruik van de minder flexibele traditionele PIN-mailer brief nog steeds erg populair. Voor voorbeelden van verschillende soorten PIN-tabs of PIN-mailers kunt u altijd contact met ons opnemen.

    * altijd invullen