NFC RFID artikelenVoor NFC-RFID artikelen heeft PPC een ruim assortiment. Naast de contactloze RFID en MiFare passen biedt PPC ook NFC-RFID Sleutelhangers en NFC-RFID Polsbandjes aan. Met de onderstaande links kunt u naar de specifieke NFC-RFID productpagina’s. Op deze pagina’s vindt u verschillende modellen en versie van de producten. Mocht u vragen hebben of een NFC-RFID artikel missen? Neem dan contact met ons op.

» Lees hier de tekst verder

NFC passen (21)

NFC-RFID Keyfob sleutelhangers (7)

NFC-RFID polsbandjes (5)

Slimme NFC sloten (3)

Wat doen NFC-RFID artikelen?

RFID (Radio Frequency Identification) en NFC (Near Field Communication) artikelen zijn uitgerust met een speciale chip voor contactloze informatie overdracht. De communicatie verloopt tussen een actief medium zoals een Paslezer of Smartphone en een passief medium zoals een pas of Disc Tag uitgerust met een NFC of RFID chip. Doordat de informatieoverdracht via radiogolven verloopt, hoeft er geen fysiek contact tussen beide mediums te zijn. Mede omdat de NFC en RFID chips in een stevig omhulsel geplaatst worden gaan NFC-RFID artikelen zeer lang mee. Ook het ontbreken van bewegende onderdelen zorgt voor geen slijtage en grote betrouwbaarheid. Voor een uitgebreide beschrijving en het verschil tussen RFID en NFC kunt u het Blog artikel “Het verschil tussen RFID en NFC” lezen.

Toepassingen van NFC-RFID artikelen

De belangrijkste toepassing van NFC en RFID artikelen is identificatie. Alle NFC-RFID chips zijn uitgerust met een uniek en vast Unique IDentifier nummer (UID). Deze onveranderlijke UID kan gezien worden als een uniek onveranderlijk serienummer. Alle bestaande (7 byte) NFC-RFID Tags hebben dus een eigen uniek nummer. Dit serienummer is met een <a href=”https://www.ppc.nl/elatec-readers/”>NFC-RFID Reader</a> eenvoudig en veilig uit te lezen. Door de UID identificatie zijn de RFID en NFC artikelen zeer geschikt voor Identificatie toepassingen. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn: een toegangskaartje voor de metro of festivals, betaalpassen, bedrijfspassen of sleutelhangers en passen voor vuilniscontainers.