Maak uw sportvereniging compleet met een verenigingspas

Verenigingspassen in alle soorten en maten

Met verenigingspas bedoelen wij passen die gebruikt worden bij (sport)verenigingen zoals voetbal-, hockey-, tennis- of schaatsclubs. Een verenigingspas is een soort van bewijs dat u aangesloten bent bij een vereniging. De verenigingspas kan als extra functionaliteit hebben het toegang krijgen tot het verenigingsgebouw of het bewijs van inschrijving bij een sportbond. De verenigingspas heeft veel verschillende uitvoeringen. Zo kan de verenigingspas voor extra registratie en digitale functionaliteit uitgevoerd zijn met een contactloze RFID-chip. De meeste verenigingspassen zijn uitgerust met een pasfoto en een verenigingsnummer of een bondsnummer en een pasfoto.

» Lees hier de tekst verder

De lay-out van een verenigingspas

In de meeste gevallen is een verenigingspas geprint met een pasfoto. Dit valt vrij eenvoudig te doen met een geschikte kaartprinter. De pasfoto kan in kleur worden geprint maar eventueel ook met een grijswaarden met een speciaal hiervoor gemaakt KDO printlint. Mocht u een voorkeur hebben voor een grijswaarden (KDO) lint houdt er dan rekening mee dat niet iedere kaartprinter de eigenschap heeft om te kunnen printen met een KDO lint. Mocht u vragen over het gebruik van KDO linten en het printen van grijswaarden hebben neem dan contact (050-368 7777) met ons op. De verenigingspassen worden vaak voorbedrukt met een basis lay-out in Offsetdruk. Het ontwerp van deze basis lay-out houdt dan rekening met de personalisatie die later op de pas wordt geprint. Denk daarbij aan een pasfoto, bondnummer, naam, barcode of verenigingsnummer. De in Offset gedrukte oplage van verenigingspassen is vervolgens zeer geschikt om met een kaartprinter te personaliseren. Het is aan te raden om van tevoren te inventariseren hoeveel leden per jaar een nieuwe pas nodig hebben. De hoeveelheid passen die u per jaar print is een belangrijke factor welke kaartprinter goed bij uw past. Er zijn namelijk eenvoudige (en goedkopere !) kaartprinters waarmee u uw verenigingspas per stuk met de hand invoert. De handmatige invoer van deze instapmodel kaartprinters (Zoals de Authentys Pronto 100) is echter niet geschikt als u 100 verenigingspassen achter elkaar moet printen. Bij een groot aantal leden en veel mutaties kunt u beter kiezen voor een kaartprinter die uitgerust is met een invoer- en uitvoer hopper. De invoer hopper is het bakje waarin u de blanco of Offset voorbedrukte passen stopt die geprint moeten worden. De uitvoer hopper is het opvangbakje waarin de door de printer gepersonaliseerde passen vallen als ze klaar zijn. Om een geschikte printer te vinden kunt u kijken op onze kaartprinter pagina.

Hoe het voorkomen van gedupliceerde verenigingspassen

Een eenvoudige manier om ongewenste duplicaten van uw verenigingspassen tegen te gaan is door gebruik te maken van een Hologram folie of een watermerk. Zo zijn er diverse passenprinters van verschillende merken uitgerust met een soort van watermerk afdrukfolie die het namaken van uw uitgegeven passen voorkomt. Het watermerk effect werkt met een verschil van reflectie in de transparante Overlay toplaag van het pasje. Een transparante watermerkafbeelding die extra glimt ten opzichte van omringende Overlay toplaag is vervolgens niet zichtbaar als de pas gekopieerd wordt. Enkele voorbeelden van kaartprinters met een Holocote Watermerk functie zijn de Authentys Plus, Authentys 300 en de Magicard 300. Een tweede optie om de authenticiteit van een verenigingspas veilig te stellen is het gebruik van een hologram folie. Zie hier een voorbeeld van een hologram folie lint voor de Fargo HDP5000 kaartprinter. Een hologram werkt ongeveer hetzelfde als de watermerk functie. Een hologram folie laat een afbeelding in diepte zien in plaats van een verschil in reflectie. Ten slotte heeft Datacard een functie, Tactile genoemd, waarmee een reliëf stempel in de pas wordt gemaakt. De modellen Datacard SD560 en de SD460 kaartprinters zijn uitgerust met de Tactile afdrukmethode.

Handige toebehoren voor uw verenigingspassen

Uw verenigingspas heeft het welbekende creditformaat van 86 x 54 mm en past dus gemakkelijk in uw portemonnee of smartphone hoesje. Soms is het ook handig om uw pasje mee te nemen tijdens een sportactiviteit. Hiervoor heeft PPC de mogelijkheid uw verenigingspas te voorzien van bijvoorbeeld een Keycord of een pashouder met een Jojo. In combinatie met een Keycord kunt u uw pasje om uw hals hangen. De Jojo kan met een clip of een musketonhaak aan uw kleding gegespt worden. In combinatie met een pashouder geeft het een prima bescherming tegen verlies en beschadiging. Het is evenwel mogelijk om uw verenigingspas direct, zonder een extra pashouder, aan een Jojo te bevestigen. Dit kan door middel van een Cardpuncher te gebruiken. Met een Cardpuncher kunt u een gat uit de pas punchen (drukken) waardoor de bevestigingsclip van de Jojo bevestigd kan worden. Bij PPC hebben wij zelfs een printservice waarmee wij pashouders, Keycords en Jojo’s kunnen bedrukken met een design of logo. Mocht u vragen hebben over wat de beste oplossing voor uw verenigingspassen is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.