PPC is al jarenlang de specialist voor het bedrukken van passen

Met een aantrekkelijk Design uw passen laten bedrukken voor een optimale communicatie

Passen in uw bezit hebben is mooi. Maar zonder een bedrukking zegt het niet zoveel. Een pas gaat pas goed functioneren zodra er een communicerende lay-out op gedrukt of geprint wordt. Deze bedrukking kan simpel een naam, nummer, pasfoto of een geheel in kleur (Full Colour) ontwerp zijn. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de pas aan één kant te bedrukken of dubbelzijdig. De verschillende druk- en printtechnieken geven u de mogelijkheid om de passen te bedrukken in zwart/wit, full colour, een monochrome kleur (bijvoorbeeld rood, groen of blauw) of zelfs in metallic en fluor kleuren. Nieuwsgierig geworden? Vraag hieronder een offerte aan voor uw passen project of bel (050 – 368 7777) ons voor eerst wat meer informatie. Daar zijn wij voor.

» Lees hier de tekst verder

Een pas ontwerp

Om een pas te bedrukken is een ontwerp nodig. Dit ontwerp kunt u zelf maken en bij ons aanleveren. Maar u kunt er ook voor kiezen ons het ontwerp te laten maken. Onze grafische afdeling heeft een zeer lange ervaring op het gebied van Grafisch ontwerp, Prepress en DTP. Mocht u er toch voor kiezen om het ontwerp zelf aan te leveren, dan is er een aantal richtlijnen waaraan u dient te denken om een mooi gedrukt eindresultaat te krijgen. Hier kunt u onze Artwork aanleverspecificaties bekijken. Ten eerste het bestandformaat van het aanleverbestand: onze voorkeur gaat uit naar het PDF (versie X-3:2002) formaat. In deze bestandsvorm staan de Prepress settings goed afgesteld en wordt er onderscheid gemaakt tussen pixel informatie (plaatjes) en vectors (lettertypes) waardoor er een optimaal kleurrijk en scherp eindresultaat gedrukt wordt. Mocht u niet over een PDF bestand beschikken, dan kunt u ook het ontwerp aanleveren in een hoge resolutie (minimaal 300 dpi) .Jpg of .tiff bestand. Met een .tiff of .jpg formaat zal zoals eerder genoemd tekst wat minder strak worden afgedrukt. Ten tweede de afmetingen van het ontwerp: de afmetingen van een standaard creditcard zijn 85,60 × 53,98 mm. Het ontwerp dient aan de zijkanten en onder- en bovenkant 3 millimeter overlap te hebben. Dat komt neer op een totaal formaat van 91,6 x 60 mm. De 3 millimeter extra overlap aan elke kant zorgt ervoor dat er bij een eventuele verschuiving tijdens het drukken geen witte onbedrukte randjes ontstaan . Voor vragen over de aanlevering van uw pas ontwerp kunt u altijd contact met onze helpdesk opnemen of bellen naar 050 – 368 7777 voor advies.

Passen bedrukken met verschillende druktechnieken

Zoals eerder op deze pagina beschreven is zijn er meerdere technieken om een ontwerp op uw blanco pas te laten drukken. Voor de vuist weg genomen zijn er drie verschillende manieren waarmee PPC uw pas kunt bedrukken.

Dye Sublimation

De eerste en meest eenvoudige manier is Dye Sublimation. Met Dye Sublimation kan de pas gedrukt worden in zwart/wit, full colour kleuren en ook in monochroom kleuren zoals rood, groen, blauw en zelfs goud en zilver. Voor kleine oplages en eenvoudige pas ontwerpen is de Dye Sublimation techniek zeer geschikt. Een beperking van deze druktechniek is dat Dye Sublimation printers niet geheel tot aan de rand van de pas kunnen afdrukken. Er zal altijd een minimaal (+/- 0,3 tot +/- 0,5 milimeter) wit randje om de pas layout staan. Voor veel ontwerpen hoeft dat niet storend te zijn en is de Dye Sublimation de manier om passen met een mooi resultaat te laten bedrukken. Dye Sublimation is de meest gebruikte en voordeligste druktechniek voor uw passen. Voor een prijsindicatie kunt u op deze pagina kijken.

Retransfer printen

Retransfer is een hoogwaardige printtechniek waarmee uw passen bedrukt kunnen worden. Met de Retransfer printechniek heeft u geen last van de beperkingen van Dye Sublimation. Of het nu om “stomme” blanco passen of RFID / Mifare passen gaat, met Retransfer krijgt u gegarandeerd een goed kwalitatief eindproduct. Bij PPC hebben wij een productielijn van Retransfer printers staan waarmee u binnen enkele dagen een oplage van een paar duizend passen kunt laten produceren. Vraag naar onze planning en tarieven om uw passen door ons te laten drukken. Retransfer is vooral geschikt voor mooie passen in combinatie met een kleinere oplage.

Offset bedrukking van uw passen

Voor grote oplages van tienduizenden passen tot meer is Offsetdruk de meest ideale druktechniek. Offsetdruk is de meest toegepaste drukvorm in de Grafimedia. Reclame folders, flyers en posters worden ook met Offsetdruk geproduceerd. Voor uw PVC of PET passen is de Offsetdruk speciaal aangepast om ook op deze materialen een perfecte afdrukkwaliteit te kunnen krijgen. Met Offsetdruk heeft u ook de meeste keuze wat kleuren betreft. Naast de ook door Dye Sublimation en Retransfer te printen Full Colour en basis Monochroom (zwart, wit, rood, groen en blauw) kan met Offset druk ook honderden eigen PMS (Pantone Matching System) kleuren. De Pantone kleuren is het standaard model van ongemengde kleuren in de Grafische industrie. De Pantone kleuren zijn niet opgebouwd uit de vier Full Colour basiskleuren (Cyaan, Magente, Yellow en (k) Zwart) en zijn daarom vaak wat feller en intenser van kleur. Wilt u uw passen met de Offset techniek laten bedrukken? Vraag een prijsindicatie en een leveringsduur op deze pagina aan.