Nieuws

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een visie op ondernemen waarbij bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor maatschappelijke problemen zoals klimaatverandering, arbeidsomstandigheden en vergrijzing. Het gaat om het integreren van sociale, ecologische en economische aspecten in alle bedrijfsprocessen. Bedrijven die MVO toepassen, streven naar een balans tussen people, planet en profit.

De Rijksoverheid stimuleert MVO ook door middel van de Transparantiebenchmark en duurzame aankopen.

Het startpunt

Wij gaan een zonnige toekomst tegemoet met onze nieuwe zonnepanelen.
Yes sinds kort zijn onze zonnepanelen succesvol geïnstalleerd. Dit werd feestelijk gevierd met gebak van de zonnepanelen leverancier. Het is een reis geweest die niet alleen onze energierekening heeft verlaagd, maar ook onze impact op de planeet.

Waarom Zonnepanelen?

De beslissing om zonnepanelen te installeren kwam na veel onderzoek en overweging van de voordelen. MVO Nederland biedt ondersteuning door middel van tips, voorbeelden en tools om MVO te integreren in je bedrijf. Met de stijgende energiekosten en het groeiende bewustzijn van milieu-impact, leek het ons de perfecte tijd om de stap te zetten.

Het Installatieproces

Het proces begon met het kiezen van de juiste leverancier. We wilden iemand die betrouwbaar was en goede garanties bood. Na het vergelijken van offertes en het lezen van beoordelingen, kozen we voor een lokaal bedrijf met uitstekende recensies.
De installatie zelf was sneller dan verwacht. Binnen een paar dagen waren onze panelen op het dak geïnstalleerd en aangesloten op het net. Het team was professioneel en liet alles netjes achter.

De Resultaten

Nu, een paar maanden later, zien we de resultaten. Onze elektriciteitsrekening is aanzienlijk gedaald en we produceren genoeg energie om ons bedrijfspand van stroom te voorzien.

Onderhoud en Schoonmaak

Een vraag die we vaak krijgen is: “Hoeveel onderhoud vereisen de panelen?” Het antwoord is verrassend weinig. We controleren ze regelmatig op vuil en bladeren, en maken ze schoon wanneer nodig. Dit helpt om de efficiëntie te behouden.

Conclusie

Onze overstap naar zonnepanelen was een van de beste beslissingen die we hebben genomen. Het voelt goed om bij te dragen aan een groenere toekomst en tegelijkertijd te besparen op onze energiekosten. We hopen dat onze ervaring anderen zal inspireren om ook deze stap te zetten.

Wil je meer weten of aan de slag gaan met MVO?
MVO Nederland heeft een handige checklist met 100 tips om je op weg te helpen.