Nieuws, RFID - NFC, Toegangscontrole

Slimme NFC sloten

slimme-nfc-sloten

Hét slot van de 21ste eeuw

Als u niet bekend met slimme NFC sloten denkt u waarschijnlijk dat deze sloten ingewikkeld zijn om te gebruiken. Het tegendeel is waar. De slimme NFC sloten zijn een logische volgende stap in het beveiligen van uw huis en bezittingen. Het gebruik van Smartphones en contactloze elektronisch communicatie middelen geeft u de mogelijkheid om deze technologieën ook eenvoudig toe te passen in uw sluitingssystemen. U moet zich realiseren dat het slot zelf niet verandert maar alleen het openen en sluiten nu digitaal zonder fysieke sleutel plaatsvindt. En omdat deze sleutel digitaal is geeft dat u erg veel nieuwe mogelijkheden om uw bezittingen goed en op nieuwe eigentijdse manier te beveiligen en af te sluiten.

Makkelijk met software te configureren

Doordat de NFC sloten vaak in combinatie met een stukje software of een applicatie werken is een NFC slot naar uw eigen wensen te configureren zodat hij optimaal voor uw situatie functioneert. De keuze van een digitale sleutel kan in een softwarematig vorm zijn of een item met een NFC chip zoals een Mifare pas, NFC RFID sleutelhanger of NFC polsbandje. Als u kiest voor een softwarematige sleutel moet u in het bezit zijn van een Smartphone met daarop Bluetooth of een Laptop (met een 868 MHz WLAN-dongle van Uhlmann & Zacher).

NFC sloten zijn eenvoudig te monteren en te onderhouden

Een onverwacht voordeel van een slim NFC slot is dat het slot heel makkelijk te monteren is. Dat wil zeggen dat deze elektronische sloten precies dezelfde montage hebben als reguliere sloten; het enige wat u hoeft te doen is de bestaande cilinder vervangen. Bij de levering van de sloten ontvangt u een duidelijke korte handleiding hoe u correct het slot monteert. Daarnaast zijn er handige Youtube instructie filmpjes die het plaatsen van het slot duidelijk laten zien. Zie hier een voorbeeld. Een cilinder slot met een NFC module heeft zoals ieder ander elektronisch apparaat een voeding nodig. De voeding van onze contactloze sloten bestaat uit een 2 x een 3 volt CR2 batterij die circa 60.000 leesacties meegaat. Dit valt samen met circa 4 tot 6 jaar bij normaal gebruik. De plaatsing en de vervanging als de batterij op is eveneens heel eenvoudig. Uiteraard is daar ook een Youtube instructie filmpje van, deze vindt u hier.

Slimme NFC cilinder sloten

Een van de meest gebruikte NFC slot systemen is het NFC cilinder slot. Ook dit slot is eenvoudig te plaatsen in de euro-profiel sparing van uw deur, zoals een regulier cilinder slot. Mocht u overwegen een NFC cilinderslot aan te schaffen meet dan eerst vooraf de dikte van uw deur. Onze cilindersloten zijn in stappen van 0,5 cm te bestellen. Daarbij is 35 (afstand A) + 35 (afstand B) mm de minimale en 200 + 200 mm de maximale dikte. Als u niet zeker weet welke versie voor u geschikt is kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. De Uhlmann & Zacher NFC cilindersloten zijn tot het IP66, afhankelijk van welk model, beschermd tegen het binnendringen van water en vocht.

Het slimme NFC deurklink slot

De Uhlmann & Zacher slimme deurklink sloten zijn ook populair en eenvoudig in gebruik. Met dit type NFC slot combineert u het gemak van een gewone deurklink met de veiligheid van een slim NFC slot. Net zoals de slimme NFC cilinder sloten is de NFC slimme deurklink slot heel eenvoudig te monteren zoals een normale deurklink. De slimme contactloze NFC module is op een compacte manier geïntegreerd in de deurklink. De deurklink heeft door de compacte slimme NFC module een prettige greep en ziet er uit als een normale deurklink. Net als de slimme NFC cilinder sloten is het deurklink model in verschillende configuraties en versies te bestellen. Uiteraard zijn de slimme NFC deurklinken te gebruiken met Mifare passen of NFC sleutelhangers of in combinatie met uw Smartphone via Bluetooth. Om alle verschillende opties en mogelijkheden door te lopen kunt u het beste contact met ons opnemen of bellen naar 050-368 7777. Wij informeren en vertellen u graag over alle mogelijkheden van ons slimme NFC sloten assortiment.

Het slimme NFC kluisjes slot

Het slimme NFC kluisjes slot is een speciaal slotontwerp voor het eenvoudig vergrendelen van onder andere kluisjes. Dit type NFC slot is vooral vaak te vinden in scholen en universiteiten in combinatie met schoolpassen of studentenpassen. Naast de toepassing op scholen zijn deze slimme NFC kluisjes sloten ook goed toe te passen als meubelsloten voor bijvoorbeeld voor archiefkasten, kasten, medicijnkasten en meubeldeuren. Net zoals bij de NFC cilinder en de NFC deurklink sloten is de montage van het slimme NFC kluisjes slot eenvoudig en hetzelfde als een regulier meubelslot. In combinatie met een NFC sleutel zoals een RFID –  NFC pas, NFC sleutelhanger kunnen toegang autorisaties individueel en flexibel aangepast worden. Hiermee kan u zelf met het elektronische managementsysteem kiezen welke gebruiker toegang heeft tot het item waarop het NFC slot gemonteerd is.

Pluspunten van slimme NFC sloten

Om het voor u wat overzichtelijker te maken hieronder puntsgewijs de voordelen en eigenschappen van slimme NFC sloten.
🔰 Vergoot de toegangsmogelijkheden en uw gemak zonder ten koste te gaan van de veiligheid
🔰 Zeer eenvoudig te monteren, net als elk ander slot
🔰 Flexibel in te stellen en op maat te maken hoe uw NFC slot te sluiten en te openen
🔰 Makkelijk te integreren in uw huis en beveiligingssysteem
🔰 Geen verborgen sleutel onder u deurmat meer nodig