Nieuws, Passen

Passen in Full Colour (CMYK) of in PMS kleuren drukken?

Passen drukken CMYK of PMS kleuren

De vraag Passen in Full Colour (CMYK) of in PMS kleuren drukken hoeft geen lastige vraag te zijn. Bij het drukken van uw passen kunt u uit verschillende druktechnieken kiezen. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt u het beste kiezen voor Offsetdruk. Full Colour Offsetdruk is de industriële norm en geeft u de beste drukkwaliteit.
cmyk en pms kleuren

Full Colour of PMS kleuren

Als u besloten heeft u passen te laten drukken in Offset heeft u de keuze uit Full Colour druk, PMS kleuren of een combinatie hier van. Full Colour betekent dat u uw passen in de vier CMYK (Cyaan(C), Magenta(M), Yellow(Y) en Zwart(K)) basiskleuren laat drukken. Door deze vier kleuren te mengen kunnen circa 16.000 verschillende kleurvariaties gemaakt worden. Dat is meer dan genoeg voor een mooi pas design! Alle kleuren, behalve zwart, worden opgebouwd uit losse puntjes. Deze puntjes ziet u alleen als u met een vergrootglas naar de pas kijkt. Toch kunnen er situaties zijn dat CMYK Full Colour druk niet genoeg is. Mocht u veel waarde hechten aan een exacte constante uitstraling van uw huisstijlkleur dan is het drukken in PMS (Pantone Matching System) een goede optie voor u.

Heel specifieke kleuren zoals fel oranje, Metallic (bijvoorbeeld Goud) of Fluor kleuren zijn niet met Full Colour Offset druk te reproduceren. In die specifieke gevallen kan het opgeven van een PMS kleur een oplossing bieden.

CMYKO Full colour en PMS kleuren met uw kaartprinter?

Passen in Full Colour (CMYK) of in PMS kleuren drukken op uw kaartprinter, is dat mogelijk? Met uw kaartprinter kunt u zonder problemen gemakkelijk Full Colour (CMYKO) printen. Zowel met Dye Sublimation printers zoals de Authentys 300 als wel met Retransfer printers zoals de Fargo HDP5000 is Full colour te printen. Deze printers hebben een ruim aanbod aan Full Colour CMYK printlinten. PMS kleuren printen op uw Cardprinter is niet mogelijk. Toch zijn er voor de meeste Dye Sublimation printers standaard kleuren zoals Goud, zilver, zwart, wit, rood en blauw te krijgen. Neem contact met ons op als u op zoek bent naar een speciale kleur. Wij kunnen u helpen bij het zoeken!

Kenmerken passen drukken in Full Colour (CMYK)

✅ Is te drukken in hoogwaardig Offset druk, maar ook gewoon met uw kaartprinter
✅ Door het grote aanbod sneller te produceren dan gedrukte passen met PMS kleuren
✅ Voordeliger
⛔ Sommige felle kleuren zoals oranje, Pearl effecten metallic kleuren, fluor kleuren of specifieke huisstijl kleuren zijn niet goed genoeg met Full Colour druk te reproduceren

Kenmerken passen drukken in PMS Kleuren

✅ Nagenoeg 100% vaste kleurreproductie
✅ Veel speciale kleuren zoals pearl/metallic, hoog verzadigde kleuren, fluor kleuren, lakken (Spotvernis)
✅ Goed te combineren met (Offset) Full Colour druk
⛔ Duurder dan Full Colour!
⛔ Voor PMS kleuren bent u gebonden aan Offsetdruk en Zeefdruk wat een langere levertijd zal geven (vraag hier wat de levertijden zijn)